Europass Fakta och Information

eu

Vad är ett Europass?
Svar: Europass är ett EU samarbete som har tagits fram som en modell som man kan använda sig utav när man söker jobb i andra länder. Ett Europass består av 5 olika dokument som gör att dina ansökningshandlingar blir förstådda i hela Europa.

Dessa handlingar ingår i ett Europass

1. Curriculum Vitae

Ett vanligt CV där dina meriter, utbildningar och arbetslivserfarenheter listas.

2. Språkpass

Ett pass som indikerar vilka språk du hanterar och på vilken nivå.

3. Europass Mobility

Europass Mobility är som är ett dokument som översätter utbildningar, examen eller en arbetstitel till en förståelig version i det andra landet.

4. Språkpass tillägg

Det innehåller extra information om bland annat språkkurser och språkutbildningar.

5. Diplom

En dokument som översätter högre utbildningar till en motsvarighet i det andra landet.

Vem har nytta av ett Europass? Kolla gärna in deras introduktions film på Youtube för att lättare förstå varför man behöver ett Europass.

Gratis program för att ta fram ett Europass


Europa.eu har en hemsida de helt har dedikerat åt att skapa och förstå innebörden av ett Europass. Hemsidan hittar du här: http://europass.cedefop.europa.eu/en/home
Här hittar du allt du behöver veta när du skapar ditt Europass. De har till och med en egen CV redigerare som du kan använda direkt i webbläsaren, fyll i den information som efterfrågas och spara sedan ned filen till datorn så har du ett fulldugligt CV.

Europass

För dig som hellre vill redigera en fil på datorn så kan du ladda ned en Word samt en Open document version av Europass mallen nedan.

Kommentera artikeln

Din E-post kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade. *