Jobbansökan

En jobbansökan är ett annat ord för ett CV, om jobbannonser antyder att du ska skriva en jobbansökan så efterfrågar de ett specifikt CV och personligt brev som tilltalar den sökta tjänsten, de vill inte ha ditt generella CV som du skickar ut om du exempelvis för spontanansökningar. För att få en jobbansökan bra gäller det att man lägger ner tid på att granska företaget och tjänsten som utannonseras innan man sätter igång och skriver ansökan.

Första steget

Det första du därför bör göra är att söka upp mer information om företaget via exempelvis deras hemsida eller informationsblad om du kan få tag på något sådant. Det bästa och det som går snabbast är att besöka företagets hemsida. Börja med att skapa dig en helhets bild om vad företaget sysslar med, läs sedan på om företagets historia, policy, motto, antal anställda och annan företagsfakta innan du börjar skriva på din jobbansökan.

Att skriva en jobbansökan

jobbansökanNär du väl skriver på ansökan bör du framförallt knyta an till företagets motto och annat av värde som nu snappade upp i det tidigare skedet. Lyft fram de egenskaper du har som på något vis motsvarar de krav som efterfrågas i jobbannonsen. Att skriva en jobbansökan tar tid och du måste verkligen lägga ner ett par timmar för att det ska bli bra, en seriöst skriven inriktad och specificerad jobbansökan brukar ta cirka 3 timmar att författa ihop. Har man ett CV och personligt brev att utgå ifrån så går det lite snabbare än så, men har du ett generellt CV och personligt brev att utgå ifrån bör du strukturera om det väldigt mycket, vilket givetvis tar sin tid.

Rekryterare läser din jobbansökan

Till de flesta jobb som du kommer att söka kommer en speciellt rekryterare att läsa din ansökan, söker du jobb på ett litet företag kanrekryterare det hända att vanligt anställd personal på det företaget kommer att läsa din ansökan. Men när du söker lite jobb på lite större företag så kommer en rekryterare gå igenom din ansökan, han eller hon avgör väldigt snabbt om du är en person som skulle passa för tjänsten och bjuder då ofta in dig för en intervju för att säkerställa att du lever upp till ditt CV i verkliga livet.

En rekryterare är ofta inhyrd av företaget som utannonserar tjänsten, med uppgift att ta ut ett visst antal personer som matchar kravet för jobbet och som sen får kommer och träffa den riktiga personalen på företaget för en intervju.

En rekryterare läser oftast inte igenom ditt CV i sin helhet till en början utan de skumläser snabbt och de fokuserar på nyckelord som är relevanta för tjänsten, en rekryterare lägger ner cirka 25 sekunder på din ansökan i första steget. Det är därför viktigt att du någonstans på ditt CV har dina viktigaste erfarenheter uppspaltade så att de enkelt syns för rekryteraren.

jobbansökan granskningKlicka här för att ladda upp din Jobbansökan, CV eller personliga brev för en professionell bedömning. Vi kommer påpeka de brister som din jobbansökan har, vi kommer även tipsa om förändringar i designen och strukturen. Vi erbjuder även mallar som du får använda dig utav.