Kanske 2013 års mest innovativa CV

Vi har i ett par tidigare blogginlägg visat upp innovativa sätt att skapa ett CV på, främst för att ge våra läsare idéer på vad som kan göras och hur man kan tänka för att sticka ut. Den kanske mest innovativa iden kan dock vara den med Jens som har tillverkat en egen actiondocka av sig själv. En actiondocka konstruerad efter sig själv som GI Joe således GI Jens.

GI jens CVJens Karlsson som ligger bakom det omtalade ”CV:t” är egentligen fotograf och han fick iden när han surfare runt på internet säger han i en intervju med P3, efter mycket letade så hittade han en fabrik i Asien som kunde tillverka dockan utefter hans önskemål och några månader senare fick han en leverans på hela 400 dockor hemskickade till sig, dockor som såg precis ut som han själv. Jens skickar inte enbart ut dockan till företag som han vill jobba med utan dockan kommer i ett paket där det även finns ett mindre häfte som mer ingående beskriver Jens och vem han är, häftet består av text och fina bilder.

Har han då fått något jobb med hjälp utav actiondockan?
Jens säger i intervjun att han har fått många och bra samtal och företag som är intresserade av att arbeta med honom. Vilket helt klart får ses som en lyckad jobbansökan.

Det enda negativa som vi ser med en sådan här ansökan är ju givetvis det faktum att det måste kosta åtminstone ett par 1000 kr att beställa hem specialbeställda actiondockor från Asien. Pengar som de flesta inte har just för att de är jobbsökande. En annan negativ sak är även att man inte kan söka jobb med denna docka där arbetsgivaren kräver att man skickar in jobbansökan via e-post eller laddar upp den på ett formulär på arbetsgivarens hemsida.

Det positiva är det uppenbara faktum att man sticker ut till en sådan gräns att det helt enkelt inte går att motstå att även läsa personens CV som i detta fall bestod av ett häfte.

Hör intervjun med Jens i P3 här.

Se video när Jens öppnar sin GI Jens:

Kommentera artikeln

Din E-post kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade. *