Meritförteckning

Vad är en meritförteckning?
Svar: En meritförteckning är en kort beskrivning av dina utbildningar och erfarenhet från tidigare anställningar.

Till skillnad från ett CV så är en meritförteckning mycket snävare och du ska helt enkelt sikta på att spalta upp dina utbildningar och tidigare jobb i punktform på pappret så att det blir lättöverskådliga.

Bör jag använda mig utav en meritförteckning?
Svar: Du bör endast använda dig av en meritförteckning om det uttrycks specifikt i platsannonsen. Som regel ska du skicka in ditt CV.

Vad bör du lista i en meritförteckning?

  • Uppgifter om dig.
  • Erfarenheter från tidigare arbeten.
  • Meriter.
  • Språkkunskaper.
  • IT-kunskaper.

Uppgifter om dig: Här bör du ta upp följande: Namn, telefonnummer, e-post, bostadsort och annan väsentlig information om dig.

Erfarenheter från tidigare arbeten: Börja med att lista de jobb som du senaste hade i kronologisk ordning nedåt.

Meriter: Här kan du ta upp övriga meriter som att du exempelvis har varit lagkapten för ett fotbollslag eller att du har fått ett diplom för bäst betyg i klassen.

Språkkunskaper: Lista de språk du behärskar och till vilken grad. Exempelvis: Engelska – Mycket goda kunskaper i tal och skrift.

IT kunskaper: Här kan du skriva ned de datorprogram som du behärskar som man möjligtvis kan ha användning för i jobbet som du säker. Exempel på datorprogram att ange är: Word, Excel och bokföringsprogram.

Hur lång ska en meritförteckning vara?
Svar: Cirka 1-2 sidor. Detta varierar givetvis från person till person och hur många sidor man behöver för att ange de erfarenheter som man ska ange. Börjar meritförteckningen bli längre än så bör man fundera på att rensa bort de erfarenheter som är minst relevanta för det jobb som du söker.

Exempel på meritförteckning

Ladda ner:

word

meritförteckning

Ladda ner i Wordformat här: Meritförteckning mall