Överkvalificerad för ett jobb?

Vissa personer får svaret att de är för duktiga eller överkvalificerade för en viss tjänst, många personer tycker det är märkligt att man skulle kunna vara för bra för ett jobb. Därför har vi tänkt att förklarar lite i den här artikeln om vad orsakerna är till att man blir nekad ett jobb på grund av överkvalificering.

Rekryteringsprocessen

När företag går in i en rekryteringsprocess så lägger de ned mycket pengar för att rekryteringsföretaget ska hitta lämpliga kandidater som passar på företaget. När kandidaterna är utvalda genomförs intervjuer där ofta arbetsgivaren är med, detta tar givetvis mycket tid.
Det arbetsgivaren vill undvika är att man anställer fel person som inte passar på företaget och som inte har den kompetens som krävs, detta är självklart men det lite mindre självklara är att företag oftast inte heller vill ha personer som är överkvalificerade för ett jobb. De vill ha personer som kan växa in i sin roll på företaget och förhoppningsvis stanna så länge som möjligt.

Varför arbetsgivare tackar nej till överkvalificerade

StoppAnledningen till att en arbetsgivare tackar nej till en överkvalificerad person är att de befarar att du som söker jobbet kommer att inse att det är understimulerande och snabbt börjar leta efter ett nytt jobb. Vilket i sin tur leder till att arbetsgivaren måste ta om hela rekryteringsprocessen igen! Vilket kostar ännu mer pengar och tid. Så för att säkerställa sig att detta inte sker så sorterar de ofta bort personer de befarar är för överkvalificerade.

Exempel
En Advokat som har drivit en egen advokatfirma i 5 år har gått i konkurs och söker nu därför jobb som bland annat sekreterare på en annan Advokatfirma. Personen i fråga är högst överkvalificerad för jobbet och riskerar på grund av den anledningen att få ett nej. Arbetsgivaren är rädd att han kommer finna arbetet understimulerande då han tidigare har praktiserat juridiken och nu endast ska syssla med administrativa uppgifter.

Berätta om dina erfarenheter av att vara överkvalificerad i kommentarsfältet nedanför.

Kommentera artikeln

Din E-post kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade. *