Registrera CV

I den här artikeln kan du läsa om varför du bör registrera ditt CV hos ett bemannings/rekryteringsföretag.

registrera cvDe flesta av dessa har nämligen stora CV-databaser där de förvarar Cv:n från personer som söker jobb. När sedan ett företag vill anställa någon så gör de sökningar i sitt egna register för att se om någon har laddat upp ett CV som platsar in på profilen. Om du då har laddat upp ditt CV där så kan det hända att just du blir kontaktat för fortsatt diskussion om tjänsten.

Ett CV som du laddar upp till en CV databas ska vara generellt skrivet och inte vara specifikt anpassat efter ett företag. Om du däremot laddar upp ditt CV till ett företags egna databas så bör ditt CV och personliga brev vara anpassat efter just det företaget. När vi talar om ett ”anpassat CV” menar vi att man skriver så att det tilltalar just det företaget när det kommer till: policy, verksamhets mål, profil, affärsidé och så vidare. Man förklarar helt enkelt varför man skulle vara passande som person att arbete för just det företaget.

CV databas lista

Generella databaser

Arbetsförmedlingen.se
Monster.se
Bemannia.se
Poolia.se
Compass.se
Stepstone.se
Careerbuilder.se
Proffice.se
Jobbsafari.se
Jobbaextra.se
Indeed.com

Bransch databaser

Ekonomijobb.se
Juridikjobb.se
Krogpersonal.se
Teknikjobb.se

Förbättra ditt CV

cv-granskningAnvänd vår CV granskningstjänst för att vässa till ditt CV innan du registrerar det hos sajterna till vänster. Vi går igenom ditt CV och personliga brev och tipsar om förbättringar som du behöver göra.

Förbättringar såsom:
- Design.
- Struktur.
- Meningsuppbyggnader.
- Och mycket mer.

GRANSKA MITT CV

Registrera CV Gratis?

Det är hos de allra flesta hemsidor gratis att ladda upp sitt CV till databasen, vissa kräver däremot att du skapar ett konto innan du gör det. För företag som letar efter personal kostar det däremot. När de betalar får de tillgång till databasen där de fritt kan söka efter de specifikationer och områden som de behöver personal inom.

Hur många CV databaser bör man registrera sig hos?
Att registrera sitt CV i en databas tar inte lång tid, det handlar om 2-4 minuter för att skapa ett konto och sedan ladda upp sitt CV och eventuellt sitt personliga brev. Det är därför ingen direkt ansträngning att registrera sitt CV i en databas så fort man hittar en ny, man kan börja med de allra största databaserna eftersom att det är fler företag som söker i dessa, du hittar några av dessa databaser i listan nedan. Det finns många bransch specifika databaser som är värda att registrera sig hos även fast de inte är så stora.

Vill du istället se en komplett jobbsöks lista med hemsidor där du kan söka efter jobb bör du kolla in vår jobbsök lista.