Skuggbudget tider

I dessa tider då partier presenterar sina skuggbudgetar är det alltid intressant att se vilka partier som värdesätter jobbfrågor. I det här inlägget har jag tänkt ta upp vissa partier och vad deras skuggbudget säger om jobbfrågor.

Låt oss börja med S som tar upp problemet med bostäder när personer söker jobb, de antyder att folk tvingas tacka nej till jobb eftersom att det inte finns bostäder att flytta in i, detta gäller speciellt i storstäderna, på de mindre kommunerna är situationen snarare tvärt om, alltså att man har problem att fylla lägenheter med personer som kommer för att jobba. S vill i vilket fall öka nyproduktionen av bostäder där trycket är som mest för att underlätta för studenter och nyanställda att flytta till storstäderna.

Förslaget är skrivet av Magdalena Andersson (S) och Veronica Palm (S) och har publicerats i bland annat svenska dagbladet, läs artikeln här.

S vill också skapa 4000 nya jobb inom vården detta till en kostnad av 2 miljarder kr, om detta kan du läsa om här.

Som svar på S skuggbudget kommenterade Anders Borg deras förslag i videoklippet som ni hittar nedan.

Har du hittat något förslag från ett parti som värdesätter jobb och nyanställning extra mycket? Var då god att dela med dig i kommentarsfältet nedan.

Kommentera artikeln

Din E-post kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade. *